Logotyp_Brukshundklubben_Enköping_RGB

Pågående kurser

Lydnadskurs - mot startklass
Instruktör: Linda Lindholm och Sara Karlsson
Datum: Tisdagar 21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 25/2, 3/3
Tid: 19.00-21.00
Plats: MRI Hundhall, Litslena Kromsta 3

Kursbeskrivning:
Kursen riktar sig till dig som är sugen på tävlingslydnad och som har siktet inställt på tävling. Kursen utgår från tävlingslydnadens första klass, Startklass, och vi kommer under kursens gång jobba med klassens alla sex moment som är följsamhet, inkallning, sitt under marsch, apportering, fjärrdirigering och hopp över hinder. Vi kommer lägga stort fokus på att få till ett hållbart och roligt arbete på lydnadsplanen. 

Kursen passar både dig som
- vill ta steget från ”vanlig” allmänlydnad och lära in lydnadsmomenten från grunden
- redan kommit en bit på vägen och vill finslipa och förbättra momenten inför tävling

Kursen är uppdelad på sex tillfällen där vi kommer fokusera på ett eller två moment per tillfälle, kursen avslutas med en träningstävling där du som deltagare får prova att genomföra Startklassen under tävlingslika former. Under kursen kommer vi även gå igenom lite teori som regler och bedömning, vad som händer på tävlingsplatsen och tävlingsmentalitet.
 
 

Kurs i grundläggande fysträning för hund 
Vi har nu lyckan att få välkomna Maria Knutas, Healthy dog academy, till klubben för att hålla en teoretisk kurs i fysträning för hund. Kursen riktar sig till ett brett spektrum av hundägare som vill veta mer om effekterna av och formerna för en bra, genomtänkt grundträning av hunden beroende av vad den ska kunna  prestera.
 
Instruktör: Maria Knutas
Datum: Onsdagarna 5/2, 12/2, 26/2 och 4/3
Tid: 18:30-20:30
 
Kursbeskrivning:
Kursen genomförs på klubben under totalt fyra kvällar där respektive tillfälle fokuserar på ett av de fyra olika elementen i grundträningen; kraft, smidighet, snabbhet och uthållighet. Efter kursen har du fått en förståelse för effekterna och samspelet av olika träningsformer oavsett om du har en hund som behöver träning för att komma tillbaka efter en skada eller tränas mot tävling.
 
Maria är certifierad fysioterapeut på hund och har tidigare jobbat på Redog i Västerås och Eskilstuna men driver nu sitt eget företag, Healthy dog academy strax utanför Enköping. I mars 2019 fick Maria utmärkelsen ”Guldugglan” som delas ut till årets rehabpersonal av VeTa-bolaget med motiveringen ”Maria sprider sin kunskap och sin glädje till både kollegor, elever och djurägare. Hon brinner för att hjälpa hundar och katter tillbaka till ett funktionellt liv. Med sitt trygga sätt får hon alla, både människor och djur att må bra”.
 
För den som önskar kan kursen föregås av en besiktning av den egna hunden för att ytterligare applicera de olika elementen och olika träningsformer som Maria presenterar under kursen.  Detta bokas av den enskilde i samråd med Maria info@healthydogacademy.com för 500:- Om man under eller vid kursens avslut känner att man vill ha hjälp med ett träningsupplägg för den egna hunden kostar detta 300:-även det sker i samråd med Maria och föregås av tidigare nämnda besiktning.