Logotyp_Brukshundklubben_Enköping_RGB

Agility fortsättningskurs

Pris:
1 300 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
Börjar det kännas som om du och din hund kan grunderna och kanske har kommit en bit på vägen? Känner du att du gärna vill fortsätta med agility och lära dig mera?
I så fall är du varmt välkommen på en fortsättningskurs där du får lära dig mer handling, byten samt att kunna springa längre kombinationer.  

 
Instruktör: Johanna Selin
Plats: Agilityplanen, Enköpings BK
Antal tillfällen: 5 stycken
Datum: 10/6, 17/6, 24/6, 1/7 & 8/7
Tid: Kl 19-20:30
Max antal deltagare: 6 
Deltagaravgift: 1300 kr

Kursbeskrivning: Under kursen går vi igenom grunderna i handling och tränar på de mest grundläggande bytena (framförbyten, bakombyten och blindbyten). Vårt fokus ligger mycket hos dig som förare men vi jobbar vidare med ren hinderinlärning och utveckling av bland annat slalom och kontaktfältsbeteende på A-hinder, balans och gunga. Du kommer att få göra olika typer av handlingsövningar där någon form av byte behövs i enklare sekvenser, analys av en bana, följa med på tävling (frivilligt), hjälp och tips om du vill pröva att starta din hund på en inofficiellt tävling (blåbärsklass).

För att få gå kursen krävs följande förkunskaper: 
- gått nybörjarkurs eller motsvarande 
- hunden är minst 12 månader gammal 
- hunden kan arbeta lös bland andra hundar 

Efter kursen ska du som kursdeltagare: kunna köra en enklare bana utan hjälp och kunna läsa en lättare banskiss samt planera för de byten som du ska göra tillsammans med din hund på en bana. Innehållet anpassas efter deltagarnas behov och innehåller både teori och praktik.