Nybörjarkurs Hoopers mars

Datum och tid: Måndagar kl 15-17, start 4/3 2024
Max antal deltagare: 6 deltagare med hund
Deltagaravgift: 1200 kr

Kursbeskrivning: Nybörjarkurs i hoopers. Hoopers är en hundsport där hunden ska springa en bana med hinder. Hindren är relativt enkla, utmaningen att föraren inte ska springa med, utan ska kunna styra hunden på avstånd. Målet med kursen är att hunden ska förstå hindren och att ekipaget får grunder i distanshandling och sedan kan delta i klubbens öppna träningar.

Hoopers är en relativt ny hundsport i Sverige och inte officiell tävlingsgren inom SKK än, men Svenska Hoopersklubben arbetar för att sporten ska bli officiell i SKK.

Kursen kräver följande förkunskaper: För att få utbyte av kursen krävs det att hunden kan jobba någorlunda koncentrerat med andra hundar runt omkring.

Info om instruktören: Hundnörd sedan barnsben. Har tävlat mycket agility (ett SM), lite lydnad, har tränat retrieverapportering och startat på jaktprov. Tränat en hel del personspår, lite eftersök på vilt, provat på nosework och kongsök. De senare åren fr a tränat och tävlat rallylydnad (en hund i mästarklass och en i avancerad klass just nu, tävlade på SM 2022). Tränat hoopers ett par år och tävlat en gång. Gick vardagslydnadsinstruktörsutbildning hos Anders Hallgren 1990, kantarellsöksinstruktörsutbildning hos Anders ett par år senare, är hoopersinstruktör utbildad av Svenska Hoopersklubben 2021 och rallylydnadsinstruktör utbildad av Sofia Angleby 2022. Haft mycket kurser genom åren, många år i egen regi och efter 2007 uteslutande ideellt. Jag jobbar uteslutande belöningsbaserat. Har just nu tre jaktavlade golden retrievers och en västgötaspets.