Logotyp_Brukshundklubben_Enköping_RGB

Våra instruktörer

Linda Lindholm
Utbildning: SBK Instruktör, Grönt kortinstruktör Draghundsport 
Håller kurs i: Valp - & allmänlydnad, barmarksdrag, grönt kort draghundsport, tävlingslydnad startklass. 

Om mig: Jag har varit aktiv i EBK sedan 2017, både i styrelsen och i olika utskott. Jag sitter just nu i utbildningsutskottet och är instruktör.

Jag har fem hundar, tre huskytikar på 2, 7 och 9 år samt två vita herdehundshanar på 11 och 12 år. Draghundsporten har alltid legat mig varmt om hjärtat och sedan mina vita herdar blev pensionärer är det den vi ägnar oss mest åt. Vi tränar och tävlar främst i barmarksdrag på cykel och sparkcykel samt njuter av turer på släden när tillgälle ges. 

Jag har tidigare tävlat i lydnad samt bruksspår. Jag och hundarna har provat på det mesta inom hundsport och hundträning men utöver draget har mest tid lagts på spår, lydnad och nosework. Jag är också särskilt intresserad av hundars mentalitet och flockliv samt hundars anatomi, fysträning och friskvård. 

Mina tre ledord för hundträning är kommunikation, respekt och glädje. För mig är det viktigt med tydlig kommunikation, ömsesidig respekt och att träningen genomsyras av glädje. Det ska vara roligt att träna och tävla hund, annars kan det vara :) 

Maria Wilhelmson
Utbildning: Gick vardagslydnadsinstruktörs-utbildning hos Anders Hallgren 1990, kantarellsöksinstruktörs-utbildning hos Anders ett par år senare. Är hoopersinstruktör utbildad av Svenska Hoopersklubben 2021 och rallylydnadsinstruktör utbildad av Sofia Angleby 2022. 
Håller kurs i: Håller fram för allt hooperskurser och ev rallylydnadskurser. 

Om mig: 
Hundnörd sedan barnsben. Har tävlat mycket agility (ett SM), lite lydnad, har tränat retrieverapportering och startat på jaktprov. Tränat en hel del personspår, lite eftersök på vilt, provat på nosework och kongsök. 

De senare åren fr a tränat och tävlat rallylydnad (en hund i mästarklass och en i avancerad klass just nu, tävlade på SM 2022). 

Tränat hoopers ett par år och planerar att börja tävla så fort det blir tävlingar i närheten. 

Haft mycket kurser av olika slag genom åren, många år i egen regi och efter 2007 uteslutande ideellt.

Jag jobbar enbart belöningsbaserat. Har just nu tre jaktavlade golden retrievers och en västgötaspets.

Linn Holmström
Utbildning: Allmänlydnad och valp instruktör, tävlingsledare lydnad och hundförarutbildning för väktarbranschen. Även läst Djurspykologi på Linköpings universitet.
Håller kurs i: Allmänlydnad och valpkurser samt nosework prova på. 

Om mig: 
Jag har en Malinois på 8 år som gått som min tjänstehund samt en labrador på 4 år. 

Jag tränar och tävlar i lydnad, nosework och bruks spår. Tränar även specialsök, personsök, uppletande, skydd och drag. 

Har även jobbat som väktare med hund i 2 år. 

Jag tycker att de ska vara kul att träna hund! Det innebär att man inte får glömma att även hundarna har dåliga dagar i träning och då gäller det att sänka kraven för att möta hundens dagsbehov. 

Isabelle Kraft 
Utbildning: A1 agilityinstruktör 
Håller kurs i: Agility
Hundar:  Aska - jack Russel, Rocky - bordercollie 
Erfarenheter: tävlar agility klass 3, gått mängder av kurser för olika instruktörer. 

Något jag vill förmedla på mina kurser är att man gör sin egen resa och ska inte jämföra sig med andra. Viktigt också att belöna hunden så kommer den vilja göra det igen. 

Vill du utbilda dig till instruktör?
I Svenska Brukshundklubben kan du utbilda dig till instruktör inom en rad olika specialområden där SBK Instruktör ligger som grund för samtliga påbyggnadsutbildningar. För att utbilda dig till instruktör ska du vara aktiv i din klubb och bli rekommenderad av styrelsen. Du ska också ha hjälpt till på minst två kurser och ha vitsord från instruktörerna som ansvarat för kurserna. Du åtar dig att hålla ett visst antal kurser för klubben efter avslutad utbildning. Du kan läsa mer här.

Hör av dig till utbildningebk@gmail.com om du är intresserad av att utbilda till dig instruktör.